Nevet váltott Mészáros Lőrinc tőzsdei cége

POLITIKA
2017 augusztus 15., 16:49
comments 97

Opus Global Nyrt. néven működik tovább az Opimus Group Nyrt - jelentette be a Mészáros Lőrinchez tartozó társaság kedden a BÉT honlapján. 

A tőzsdei cég tulajdonában lévő Opimus Press vette meg tavaly októberben a Mediaworsöt. Bár akkor még tagadták, hogy Mészáros Lőrincnek köze lenne a társasághoz, de március elején bejelentették, hogy a felcsúti mindenes 16,9 százalékos részesedést szerzett a cégben.  A névváltozásról a társaság augusztus 3-án megtartott közgyűlése döntött.

Az Opus az 1912-ben alapított Phylaxia Szérumtermelő Rt. jogutódja. A cég neve 2013-ban változott Opimus Groupra. A legújabb névben megjelenő global szó talán jobban összhangban áll Mészárosék távlati céljaival. 

A társaság 2016-ban 15,315 milliárd forint árbevételt ért a 2015. évi 11,379 milliárd forint után, adózás előtti vesztesége a 2015. évi 1,672 milliárd forintról 2016-ra 1,160 milliárd forintra, adózás utáni vesztesége 2,277 milliárd forintról 932 millió forintra csökkent. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.