Terhes anyukát szállított le a buszsofőr az 55-ös járatról, mert ülve várta a buszt

Tbg
közlekedés
2017 augusztus 15., 08:08

Terhes kismamát szállított le az 55-ös buszról a sofőr, mert az anyuka a megállóban, a járdapadkán ülve várta buszt, írja a Bors.

Az anyuka Gyálról igyekezett hazafelé kétéves gyerekével a karján. És mint a magyar buszmegállók jelentős részében, itt sem volt ülés a megállóban.

„Az Ady Endre út egyik megállójában vártuk az 55-ös buszt, és – ülőalkalmatosság híján – a járdaszegélyen pihentem le, amíg jött a jármű” - számolt be élményeiről a Borsnak a 23 éves Klaudia.

Ám miután felszállt, és leült a sofőr mögötti ülésre, felrecsegett a hangos, és a sofőr leszállásra szólította fel. „Láttam, hogy a földön ült, álljon fel azonnal!” - érvelt.

Klaudia a Borsnak elmesélte, egyáltalán volt koszos, leporolta magát felszállás előtt, nem értette, miért kellene leszállnia.

Végül rendőrt hívtak, akik azt tanácsolták, forduljanak a Budapesti Közlekedési Központhoz, akik azonban az új üzemeltető, a Volánbusz felé irányították a panaszost. (Bors, címlapkép: Wikipedia/55-ös busz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.