A Fiat Chrysler betársul a BMW önvezetőautó-projektjébe

2017 augusztus 16., szerda 18:43
43

A Fiat Chrysler Automobiles csatlakozik ahhoz a német BMW vezette konzorciumhoz, aminek célja egy teljesen önvezető autó kifejlesztése 2021-ig. Ez nagyban növelte a konzorcium esélyeit arra, hogy jó pozíciókat szerezzen az önvezető autók piacán.

A Fiat Chrysler egyik standja a chicagói autókiállításon. Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Rengeteg autógyártó kísérletezik hasonlóval, azonban a BMW és az Intel által alapított konzorcium volt az első, ami kifejezetten kérte a többi autógyártót, hogy ha akar, csatlakozzon a hozzájuk a fejlesztésben. Ezen felbuzdulva a Delphi nevű brit autóalkatrészgyár néhány hónappal ezelőtt csatlakozott is.

A Fiat Chrysler Automobiles vezetői többször is hangoztatták, hogy az autógyáraknak szerintük együtt kellene működniük az új technológiák kifejlesztésében, mert csak így lehet lejjebb szorítani a brutális fejlesztési költségeket. Éppen ezért a Fiat Chrysler volt az első azok között is, akik a Google önvezetőautós projektcégével szövetkeztek.

A Fiat Chrysler bevételeinek nagyobb részét az észak-amerikai piacról szerzi, és sokkal inkább otthon van ott, mint a német BMW. A cégek szerint ez is segíthet majd az együttműködés gyümölcsözővé tételében. (Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt