A skót parlamentet is kibertámadás érte

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

„Brutális erejű” hekkertámadás érte a skót parlamentet, nem sokkal azután, hogy a brit parlament volt egy hasonló akció célpontja. A skót képviselőket és a parlament személyzetét kedden figyelmeztették arra, hogy hekkerek próbálták feltörni a parlamenti rendszerhez tartozó ímélcímeket, és számítani kell arra, hogy ezzel a közeli jövőben is folyamatosan próbálkozni fognak.

A parlament személyzete egyelőre nem tud arról, hogy a hakkerek akár egy postafiókkal is sikerrel jártak volna.

Júniusban a brit parlamentet érte hasonló támadás, és emögött kiberbiztonsági szakértők szerint orosz kormányzati szervek állhatnak. Abban a támadásban a hekkerek akár 90, rosszul védett postafiókhoz is hozzáférhettek. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.