A skót parlamentet is kibertámadás érte

„Brutális erejű” hekkertámadás érte a skót parlamentet, nem sokkal azután, hogy a brit parlament volt egy hasonló akció célpontja. A skót képviselőket és a parlament személyzetét kedden figyelmeztették arra, hogy hekkerek próbálták feltörni a parlamenti rendszerhez tartozó ímélcímeket, és számítani kell arra, hogy ezzel a közeli jövőben is folyamatosan próbálkozni fognak.

A parlament személyzete egyelőre nem tud arról, hogy a hakkerek akár egy postafiókkal is sikerrel jártak volna.

Júniusban a brit parlamentet érte hasonló támadás, és emögött kiberbiztonsági szakértők szerint orosz kormányzati szervek állhatnak. Abban a támadásban a hekkerek akár 90, rosszul védett postafiókhoz is hozzáférhettek. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.