A skót parlamentet is kibertámadás érte

„Brutális erejű” hekkertámadás érte a skót parlamentet, nem sokkal azután, hogy a brit parlament volt egy hasonló akció célpontja. A skót képviselőket és a parlament személyzetét kedden figyelmeztették arra, hogy hekkerek próbálták feltörni a parlamenti rendszerhez tartozó ímélcímeket, és számítani kell arra, hogy ezzel a közeli jövőben is folyamatosan próbálkozni fognak.

A parlament személyzete egyelőre nem tud arról, hogy a hakkerek akár egy postafiókkal is sikerrel jártak volna.

Júniusban a brit parlamentet érte hasonló támadás, és emögött kiberbiztonsági szakértők szerint orosz kormányzati szervek állhatnak. Abban a támadásban a hekkerek akár 90, rosszul védett postafiókhoz is hozzáférhettek. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.