A Valton 22 millióért védi a bulinegyedet

buliajánló
2017 augusztus 16., 10:38
comments 74

Nyáron többször feltűntek a valtonos biztonsági őrök a VII. kerületben, ezért a 24.hu megkérdezte az önkormányzatot, hogy milyen feladatokat lát el a cég, és mennyiért.

Mint megtudták, május 8-án egy rendkívüli ülésen fogadták el a határozatot, ami szerint az önkormányzat szerződést köthet a Fidesz kedvenc őrző-védő cégével, a Valtonnal.

A VII. kerület frekventáltabb (a Király utca, Akácfa utca és Rumbach Sebestyén utca által határolt) területeire, Belső-Erzsébetvárosra június 1. és szeptember 17. közötti időszakra kötött az önkormányzat szerződést a Valton-Sec Kft-vel, ami minden csütörtökön, pénteken és szombaton 20-től 4 óráig 18 emberrel őriz-véd.

Vattamány Zsolt fideszes polgármester választotta ki a három ajánlattevőből a legolcsóbbat:

  1. Valton (2500/fő/óra + áfa)
  2. Mark Security (2800/fő/óra + áfa)
  3. LFH Biztonsági Szolgálat Kft. (3000/fő/óra + áfa)

És hogy mit tehet egy valtonos? A diszpécser fogadhatja a lakossági panaszokat, és hívhatja a hatóságokat, a járőrök pedig felszólíthatják a szemetelőket, közterületen hugyozókat és a rendbontókat, illetve indokolt esetben szólhatnak a rendőrségnek. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.