Anomália!!! Nem Siófokon van a legmelegebb!!!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnali fél hatos adatai szerint Siófokon 16 fok volt. Ez a szezonnak megfelelő hőmérséklet, nem is lenne benne semmi meglepő, ha éppen nem volna Debrecenben és Budapesten is melegebb. Egy ideje benne vagyok már a hajnali hőmérsékleteket nézegető bizniszben, és nem emlékszem olyan nyári reggelre, amikor Siófokon ne lett volna legalább két, ha nem három fokkal melegebb az ország többi részénél.

Ettől persze nem lesz semmilyenebb az életünk, nézzük inkább a várhatót. Meleg lesz. Rohadtul meleg lesz. Az ország java részén már délelőtt legalább 25 fok lesz, de inkább több. Délutánra már csak az ország legkeletibb szegletében nem lesz 30 fok.

A nagy hőségben semmi sem hozhat enyhülést. A Dunántúlon lehet némi fátyolfelhősödés, a nyugati-északnyugati határvidékre pedig besodródhat pár kósza zápor, de ennyi. A hűsítést mindenkinek magának kell megoldania késő estig, amikor 17-24 fokig hűlhet.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.