Gyilkosság vádjával tartóztatták le a gyilkos íróról könyvet író kínai írót

2017 augusztus 16., szerda 10:09
25

A kínai hatóságok a múlt pénteken őrizetbe vették a sikeres krimiírót, Liu Jong-piaót. Liu nemrég megjelent könyve, a Bűnös titok előszavában jelezte, hogy már dolgozik a folytatáson: egy olyan, döglött aktákról szóló detektívregényen, melynek főhőse egy írónő, aki maga is megúszta a lebukást, pedig több felkavaró gyilkosságot is elkövetett.

A hatóságok vádjai szerint ez magára Liura is állhat: a gyanú szerint az író több mint húsz éve négy embert vert agyon. "Mióta várom már magukat" - mondta állítólag letartóztatásakor a rendőröknek.

A vád szerint Liu 1995. november 29-én egy társával beköltözött egy hucsoui vendégházba, hogy az éjjel kirabolhassa a többi vendéget. Amikor egyik áldozatuk szembeszállt velük, agyonverték. A bűncselekményt leplezendő még a vendégházat üzemeltető házaspárral és 13 éves unokájukkal is végeztek.

Az ügyben eredetileg nyomozó Hszü Cse-cseng szerint a gyilkosok utáni hajsza azután halt el végleg, hogy semmiféle kapcsolatot sem sikerült találni a gyilkosok és áldozataik között. 22 évvel később aztán egy véletlen folytán sikerült azonosítaniuk Liut és társát, akit most 64 éves, és akit csak Vangként emlegetnek. Hogy pontosan hogyan sikerült ez, azt az esetről beszámoló Újság című sanghaji lap nem részletezte, csak annyit közölt, hogy a dns-technológia fejlődése segített.

Liu minden jel szerint saját élményei ihlette regénye, A gyönyörű író, aki ölt végül nem jelent meg. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt