Lopással vádolják a manchesteri merénylet után még hősként ünnepelt hajléktalant

külföld
2017 augusztus 16., 07:21
comments 30
Százak virrasztottak a St. Ann's téren Manchester központjában az egy héttel ezelőtti terrortámadás áldozataira emlékezve.
photo_camera Százak virrasztottak a St. Ann's téren Manchester központjában az egy héttel ezelőtti terrortámadás áldozataira emlékezve. Fotó: JON SUPER/AFP

Vádat emelt a manchesteri ügyészség a 33 éves Chris Parker ellen. A hajléktalan férfit 2017. május 23-án még hősként ünnepelték, mert a terrortámadás után azonnal az áldozatok segítségére sietett a Manchester Arenánál, aminek a környékén csövezett.

Parker Ariana Grande manchesteri koncertje idején a koncert helyszínén, a Manchester Arena előterében koldult. Ott, ahol egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a koncert végén. A támadásnak 22 halálos áldozata és kétszázötven sérültje volt.

A robbanás Parkert is ledöntötte a lábáról, de saját elbeszélésében "ösztöneim valahogy azt mondták, hogy ne elszaladjak, hanem menjek be segíteni". A támadás után adománygyűjtés indult Parker javára, több mint ötvenezer font (16,7 millió forint) gyűlt össze a javára.

Azóta nagyot fordult a világ, a nagy-manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint Parkert kétrendbeli lopással gyanúsítják egy, a Manchester Arenából május 22-én este, a robbantás idején ellopott hitelkártyával összefüggésben. A Telegraph beszámolója szerint Parkert szerdán állítják bíróság elé.

Parker javára a Go Fund Me oldalon rendeztek gyűjtést. Az oldal szóvivője szerint "folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet". "Mi felügyeljük az összegyűlt pénzt, a donorokat védi a garanciánk. Aki aggódik az adománya miatt, lépjen kapcsolatba velünk" - mondta a Telegraphnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.