13 balatoni halsütöde közül csak kettőnél volt minden rendben a Nébih tesztje szerint

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 13 halsütödét ellenőrzött a Balatonnál június utolsó hetében, több mint 160 mintán 700 laboratóriumi vizsgálatot is végeztek, számos szabálytalanságot és hiányosságot feltártak, 1,175 millió forint élelmiszerlánc felügyeleti bírságot szabtak ki.

A Szupermenta termékteszt-sorozat részeként végzett ellenőrzésen a hatóság 13 vendéglátóhelyből 2-nél mindent megfelelőnek talált, 6 helyen kisebb hiányosságokat tárt fel, emiatt 5 üzemeltető figyelmeztetésben részesült, ugyanakkor 5 üzletben a súlyos hibák miatt bírságoltak, 1 esetben korlátozták a sütöde tevékenységet, 2 helyen azonnal felfüggesztették a működést a hiányosságok felszámolásáig.

A hatóság közleményében kitért arra, hogy szezonális ellenőrzés során két üzletben az Nébih állami halőri szolgálata több mint 100 kilogramm halat vont ki a forgalomból a nem megfelelő nyomon követés és a származást igazoló dokumentumok hiánya miatt. 

A Nébih közölte: laboratóriumi ellenőrzés során több mint 160 mintán mintegy 700 vizsgálatot végeztek. Valamennyi késztermék mikrobiológiai eredménye jó lett, ugyanakkor a vizsgált 13 halsütőből csupán 2 helyen volt a mikrobiológiai tisztaság megfelelő, a többi vendéglátóhelyen penész vagy baktériumok, egyéb szennyezők jelenlétét mutatták ki. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;