20 milliót ajánlottak egy budapesti ügyvédnek, hogy vegye rá szökésre a házi őrizetben lévő védencét, hogy az Pintér Sándorról szóló dokumentumokat vihessen ki külföldre

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Közleményt adott ki a Fővárosi Főügyészség arról, hogy milliókkal próbáltak megvesztegetni egy budapesti ügyvédet. Az ügy nem új, már márciusban beszámolt róla a rendőrség, de most megtörtént a vádemelés is. 

Az ügy vádlottja, J. Róbert 58 éves debreceni férfi a vád szerint arra próbálta rábírni az ügyvédet, hogy egyik védencét - akit konkrétan meg is nevezett - vegye rá fogolyszökésre annak érdekében, hogy a férfi ezután Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentumokat vihessen ki külföldre.

A vádirat szerint a vádlott 2017. február 13-án felkeresett egy budapesti ügyvédet azzal, hogy polgári jogi kérdésben szeretne jogi tanácsot kérni.

A vádlott tisztában volt azzal, hogy az ügyvéd egy emberölés bűntettének kísérlete miatt - már bírósági szakban - folyamatban lévő bűnügy vádlottjának védője, és azzal is, hogy ez a férfi nyomkövető eszköz alkalmazásával elrendelt házi őrizetben van.

A vádlott az ügyvédnél tartott megbeszélést és tanácsadást követően, a vád szerint megkísérelte rábeszélni az ügyvédet arra, hogy vegye rá védencét – a fent említett súlyos bűnügy vádlottját – a fogolyszökésre, illetve konkrétan arra, hogy a férfi a lábán viselt nyomkövetőt távolítsa el és szökjön meg a házi őrizetből, majd Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre.

Amikor az ügyvéd a kérést egyértelműen visszautasította, a vádlott a vád szerint húszmillió forintot ajánlott neki arra az esetre, ha mégis rábírja a házi őrizetben lévő védencét a szökésre.

Az ügyvéd a vádlott jogtalan előny adására vonatkozó ajánlatát is visszautasította.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.