20 milliót ajánlottak egy budapesti ügyvédnek, hogy vegye rá szökésre a házi őrizetben lévő védencét, hogy az Pintér Sándorról szóló dokumentumokat vihessen ki külföldre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közleményt adott ki a Fővárosi Főügyészség arról, hogy milliókkal próbáltak megvesztegetni egy budapesti ügyvédet. Az ügy nem új, már márciusban beszámolt róla a rendőrség, de most megtörtént a vádemelés is. 

Az ügy vádlottja, J. Róbert 58 éves debreceni férfi a vád szerint arra próbálta rábírni az ügyvédet, hogy egyik védencét - akit konkrétan meg is nevezett - vegye rá fogolyszökésre annak érdekében, hogy a férfi ezután Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentumokat vihessen ki külföldre.

A vádirat szerint a vádlott 2017. február 13-án felkeresett egy budapesti ügyvédet azzal, hogy polgári jogi kérdésben szeretne jogi tanácsot kérni.

A vádlott tisztában volt azzal, hogy az ügyvéd egy emberölés bűntettének kísérlete miatt - már bírósági szakban - folyamatban lévő bűnügy vádlottjának védője, és azzal is, hogy ez a férfi nyomkövető eszköz alkalmazásával elrendelt házi őrizetben van.

A vádlott az ügyvédnél tartott megbeszélést és tanácsadást követően, a vád szerint megkísérelte rábeszélni az ügyvédet arra, hogy vegye rá védencét – a fent említett súlyos bűnügy vádlottját – a fogolyszökésre, illetve konkrétan arra, hogy a férfi a lábán viselt nyomkövetőt távolítsa el és szökjön meg a házi őrizetből, majd Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre.

Amikor az ügyvéd a kérést egyértelműen visszautasította, a vádlott a vád szerint húszmillió forintot ajánlott neki arra az esetre, ha mégis rábírja a házi őrizetben lévő védencét a szökésre.

Az ügyvéd a vádlott jogtalan előny adására vonatkozó ajánlatát is visszautasította.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.