Álszakállas bugyuta indiaival gúnyolódott a kínai állami média

Egyre jobban élesedik a feszültség Kína és India között egy himalájai határvita miatt, amit elég jól jelez a kínai közmédia legutóbbi húzása is. Az állam hírügynökség, a Xinhua közölt egy videót, amiben egy kamu indiai színész álszakállal, turbánban és elég nevetséges akcentussal űzött gúnyt az indiaikból. 

Az India hét bűne című videóban egy fiatal, angolul megszólaló bemondónő elmondja, hogy Újdelhi megsértette a nemzetközi jogokat, amikor két hónappal ezelőtt hadgyakorlatot kezdett a Doklam-fennsíkon. 

A vitatott hovatartozású területen végzett hadgyakorlat miatt Kína már többször kifejezte nemtetszését, most pedig az állami hírügynökség vezetője arról beszélt, hogy igazából a terület vitán felül állva Kína része, és a világ hiába próbálja meg erre ráeszméltetni Indiát, mivel lehetetlen felébreszteni valakit, aki csak úgy csinál, mintha aludna. 

Ekkor megjelent az álindiai, aki elmondja, hogy őt senki nem hibáztathatja, hiszen alszik, majd a videó készítői nevetést vágtak a jelenet alá. 

Az indiai hadsereg júniusban bukkant fel a fennsíkon, ezzel megakadályozva Kínát abban, hogy utat építsenek oda. Kína azóta követeli, hogy India hozza helyre a hibáját, és vonja vissza a katonáit. 

India viszont alig kommunikál az ügyben, mindössze egy visszafogott közleményt adtak ki a két hónap során, melyben jelezték, Kína felrúgta a status quót a fennsíkon az út építésével, és ez fenyegette India biztonságát. Érdekesség, de a máskor meglehetősen felvágott nyelvű indiai kereskedelmi tévék sem szálltak bele jobban a sztoriba. 

A héten a feszültség megjelent a Pangong-tónál is, ahol a hírek szerint indiai és kínai katonák zördültek össze, többen meg is sérültek. (Financial Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.