Ellopták a venezuelai állatkert állatait, hogy megegyék őket

Nyomozást indított a venezuelai rendőrség, miután több állatot elloptak a Zulia államban fekvő Maracaibo állatkertjéből. A hatóság szerint 

a kifutókat azért fosztották ki, hogy az állatokat megegyék. 

A lopás aggasztó jele az országban tomboló súlyos élelmiszerhiánynak, írja a Reuters. Eddig tíz faj tűnt el az állatkertből, legutóbb a vaddisznókhoz hasonló két örvös pekarit lopták el. Üresen áll az egyébként védett tapírok kifutója mellett a bivalyé is, aminek maradványait állítólag feldarabolva találták meg. 

Fotó: RONALDO SCHEMIDT/AFP

A kilátástalan gazdasági válságban lévő ország más városainak állatkertjében sem jobb a helyzet, az élelmiszerhiány a lakosság mellett az állatokat is érinti. A beszámolók szerint 

a caracasi állatkertben eddig ötven állat halt éhen. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.