Ellopták a venezuelai állatkert állatait, hogy megegyék őket

külföld
2017 augusztus 17., 04:01
comments 63

Nyomozást indított a venezuelai rendőrség, miután több állatot elloptak a Zulia államban fekvő Maracaibo állatkertjéből. A hatóság szerint 

a kifutókat azért fosztották ki, hogy az állatokat megegyék. 

A lopás aggasztó jele az országban tomboló súlyos élelmiszerhiánynak, írja a Reuters. Eddig tíz faj tűnt el az állatkertből, legutóbb a vaddisznókhoz hasonló két örvös pekarit lopták el. Üresen áll az egyébként védett tapírok kifutója mellett a bivalyé is, aminek maradványait állítólag feldarabolva találták meg. 

photo_camera Fotó: RONALDO SCHEMIDT/AFP

A kilátástalan gazdasági válságban lévő ország más városainak állatkertjében sem jobb a helyzet, az élelmiszerhiány a lakosság mellett az állatokat is érinti. A beszámolók szerint 

a caracasi állatkertben eddig ötven állat halt éhen. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.