Ellopták a venezuelai állatkert állatait, hogy megegyék őket

Nyomozást indított a venezuelai rendőrség, miután több állatot elloptak a Zulia államban fekvő Maracaibo állatkertjéből. A hatóság szerint 

a kifutókat azért fosztották ki, hogy az állatokat megegyék. 

A lopás aggasztó jele az országban tomboló súlyos élelmiszerhiánynak, írja a Reuters. Eddig tíz faj tűnt el az állatkertből, legutóbb a vaddisznókhoz hasonló két örvös pekarit lopták el. Üresen áll az egyébként védett tapírok kifutója mellett a bivalyé is, aminek maradványait állítólag feldarabolva találták meg. 

Fotó: RONALDO SCHEMIDT/AFP

A kilátástalan gazdasági válságban lévő ország más városainak állatkertjében sem jobb a helyzet, az élelmiszerhiány a lakosság mellett az állatokat is érinti. A beszámolók szerint 

a caracasi állatkertben eddig ötven állat halt éhen. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.