Juan Mata és Mats Hummels is jótékony célra ajánlja fel mostantól minden fociból származó bevételének egy százalékát

2017 augusztus 17., csütörtök 13:00
99

A 80 ország 120 civil szervezetét összefogó berlini streetfootballworld indította el a Common Goal nevű kezdeményezését, melynek hosszabb távú célja az, hogy a profi labdarúgásban megtermelt összes bevétel egy százaléka jótékony célokra menjen el. 

A kezdeményezés egyre nagyobb visszhangot kap Európa-szerte, miután a spanyol válogatott és a Manchester United játékosa, Juan Mata után Mats Hummels a Bayernből is jelezte, hogy csatlakozik, és ezentúl fizetésének és bevételeinek egy százalékát olyan szervezeteknek ajánlja fel, melyek szegénységben élő gyerekekkel foglalkoznak. 

Fotó: Andrew Surma/NurPhoto

A programnak elvileg szélsebesen kell majd terjednie, mert minden felajánló játékos össze is rakhat egy kezdő tizenegyet a világfutballból, akiket aztán megkérhet arra, hogy ők is szálljanak be az egy százalékukkal. 

Hummels elmondása szerint ahogy hallott a kezdeményezésről, azonnal tudta, hogy csatlakozni akar, mert végre itt egy lehetőség, hogy a labdarúgással javítsanak a világon. Úgy látja, hogy többet kell tenniük azért, hogy a futballban megugró bevételeket valami komolyabb célhoz rendeljék hozzá. 

A program egyelőre egyedi elhatározások mentén szerveződik, de Mata reméli, hogy az Uefa és a Fifa is felkarolja majd. 

A végső cél természetesen az, hogy a végén minden bevétel egy százaléka, ami a labdarúgásban keletkezik, jótékony célokra menjen. Nem csak fizetések, de átigazolások után is. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt