RTL Híradó: Orvoshiány miatt bezárhat az esztergomi kórház szülészete

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészeti osztályát, ha sürgősen nem találnak orvost – hangzik el az RTL Híradó riportjában. Az RTL úgy tudja, az amúgy is létszámhiánnyal küzdő osztályon felmondott egy orvos, majd a vezető főorvos is, és ha nem találnak helyette valakit, bezárhatják az osztályt.

Az RTL Klub stábja rejtett kamerás felvételeket is készített a kórházban, amiben kiírták, augusztusban mikor nem fogadnak pácienseket a szülészeten.Fotó: RTL Híradó

Az Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint a kórház szülészeti osztályán csak 2 szakorvos dolgozik teljes állásban. A híradó kérdéseire a kórház főigazgatója és az Egészségügyi Ellátó Központ is csak annyit közölt, hogy az ellátás zavartalan. Pedig a kórház honlapja szerint sürgősen keresnek osztályvezető főorvost a szülészetre.

Az orvoshiány egyre nagyobb probléma országszerte, több osztályon úgy oldják meg az orvoshiányt, hogy más szakképesítésű orvost vesznek fel, hogy legalább darabra meglegyen a létszám, de sok helyen már ez sem jön össze. (RTL)