Az OkCupid örökre kitiltotta a Vice videójából híressé vált neonácit

Rájár a rúd a neonáci Christopher Cantwellre. A férfi azzal lett híres, hogy a Vice videójában fegyvereket pakolva beszélt arról, hogy jogos volt az ellentüntetők közé hajtani Charlottesville-ben, és hogy még sokan fognak meghalni, mire vége lesz a harcuknak. 

Majd egy pár nappal később szipogva, remegő hangon mesélt már arról egy Youtube-ra feltöltött videóban, hogy a rendőrség állítólag le akarja tartóztatni. 

Cantwellt azóta kitiltotta a Facebook, most pedig a Washington Post ír arról, hogy az egyik legismertebb társkereső oldal, az OkCupid is kitiltotta, amint tudomást szereztek róla, hogy regisztrált felhasználó náluk. A kitilás Cantwell élete végéig szól. 

A randioldal rövid közleménye szerint nincs helye ott gyűlöletnek, ahol szerelmet keresel. Az OkCupid így sokadik olyan online cég lett, amelyik az elmúlt napokban fellépett a neonácikkal szemben

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.