Az OkCupid örökre kitiltotta a Vice videójából híressé vált neonácit

külföld
2017 augusztus 18., 07:58
comments 284

Rájár a rúd a neonáci Christopher Cantwellre. A férfi azzal lett híres, hogy a Vice videójában fegyvereket pakolva beszélt arról, hogy jogos volt az ellentüntetők közé hajtani Charlottesville-ben, és hogy még sokan fognak meghalni, mire vége lesz a harcuknak. 

Majd egy pár nappal később szipogva, remegő hangon mesélt már arról egy Youtube-ra feltöltött videóban, hogy a rendőrség állítólag le akarja tartóztatni. 

Cantwellt azóta kitiltotta a Facebook, most pedig a Washington Post ír arról, hogy az egyik legismertebb társkereső oldal, az OkCupid is kitiltotta, amint tudomást szereztek róla, hogy regisztrált felhasználó náluk. A kitilás Cantwell élete végéig szól. 

A randioldal rövid közleménye szerint nincs helye ott gyűlöletnek, ahol szerelmet keresel. Az OkCupid így sokadik olyan online cég lett, amelyik az elmúlt napokban fellépett a neonácikkal szemben

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.