Betonszarkofágot épít Mészáros Lőrinc az ország egyik legszebb kirándulóvölgyéhez

politika
2017 augusztus 18., 04:11
comments 366

Olvasónk küldött fotókat arról a Szilvásváradnál zajló építkezésről, melyről az Index is írt pénteken. A fotókon jól látni, hogy az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyénél, a Szalajka-völgy bejáratánál kezdtek el felhúzni egy óriási betonmonstrumot.

Mint a lap cikke is írja, ide kerül majd az Állami Ménesgazdaság, azaz egy lovarda meg egy hatezer férőhelyes lovas stadion. Az építkezést Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. végezheti, az Euro Campus Kft-vel közösen. Az eredeti tervek 4,6 milliárd forintról szóltak, de aztán ahogy az lenni szokott az ilyen megbízásoknál, felcsúsztak 6,2 milliárd forintra.

Az eddig megjelent fotók alapján nem csak a túlárazás lehet gondot, hanem hogy sikerült egy háromfalú betonmonstrumot lerakni egy gyönyörű erdős völgy elejére. 

Ez az a lovasstadion, amit korábban kritizált Bozsik József, a lovasszövetség azóta menesztett kapitánya. Bozsik nem értette, hogy miért kell egy hatezer férőhelyes stadiont egy nehezen megközelíthető kis településre vinni, szerinte jobb helyen lett volna Kecskeméten. Természetesen érkezett érdemi reakció a felvetésre a kormány részéről, Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára akkor rendesen leszidta Bozsikot, majd elvették tőle a kapitányi posztot és az utánpótlásnevelést is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.