Betonszarkofágot épít Mészáros Lőrinc az ország egyik legszebb kirándulóvölgyéhez

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Olvasónk küldött fotókat arról a Szilvásváradnál zajló építkezésről, melyről az Index is írt pénteken. A fotókon jól látni, hogy az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyénél, a Szalajka-völgy bejáratánál kezdtek el felhúzni egy óriási betonmonstrumot.

Mint a lap cikke is írja, ide kerül majd az Állami Ménesgazdaság, azaz egy lovarda meg egy hatezer férőhelyes lovas stadion. Az építkezést Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. végezheti, az Euro Campus Kft-vel közösen. Az eredeti tervek 4,6 milliárd forintról szóltak, de aztán ahogy az lenni szokott az ilyen megbízásoknál, felcsúsztak 6,2 milliárd forintra.

Az eddig megjelent fotók alapján nem csak a túlárazás lehet gondot, hanem hogy sikerült egy háromfalú betonmonstrumot lerakni egy gyönyörű erdős völgy elejére. 

Ez az a lovasstadion, amit korábban kritizált Bozsik József, a lovasszövetség azóta menesztett kapitánya. Bozsik nem értette, hogy miért kell egy hatezer férőhelyes stadiont egy nehezen megközelíthető kis településre vinni, szerinte jobb helyen lett volna Kecskeméten. Természetesen érkezett érdemi reakció a felvetésre a kormány részéről, Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára akkor rendesen leszidta Bozsikot, majd elvették tőle a kapitányi posztot és az utánpótlásnevelést is.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.