Betonszarkofágot épít Mészáros Lőrinc az ország egyik legszebb kirándulóvölgyéhez

2017 augusztus 18., péntek 4:11
368

Olvasónk küldött fotókat arról a Szilvásváradnál zajló építkezésről, melyről az Index is írt pénteken. A fotókon jól látni, hogy az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyénél, a Szalajka-völgy bejáratánál kezdtek el felhúzni egy óriási betonmonstrumot.

Mint a lap cikke is írja, ide kerül majd az Állami Ménesgazdaság, azaz egy lovarda meg egy hatezer férőhelyes lovas stadion. Az építkezést Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. végezheti, az Euro Campus Kft-vel közösen. Az eredeti tervek 4,6 milliárd forintról szóltak, de aztán ahogy az lenni szokott az ilyen megbízásoknál, felcsúsztak 6,2 milliárd forintra.

Az eddig megjelent fotók alapján nem csak a túlárazás lehet gondot, hanem hogy sikerült egy háromfalú betonmonstrumot lerakni egy gyönyörű erdős völgy elejére. 

Ez az a lovasstadion, amit korábban kritizált Bozsik József, a lovasszövetség azóta menesztett kapitánya. Bozsik nem értette, hogy miért kell egy hatezer férőhelyes stadiont egy nehezen megközelíthető kis településre vinni, szerinte jobb helyen lett volna Kecskeméten. Természetesen érkezett érdemi reakció a felvetésre a kormány részéről, Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára akkor rendesen leszidta Bozsikot, majd elvették tőle a kapitányi posztot és az utánpótlásnevelést is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt