Lehet, hogy köze volt a barcelonai terrortámadáshoz egy 100 km-rel délre lévő házban történt kettős robbanásnak

Terrorizmus
2017 augusztus 17., 22:04
comments 35

A spanyol rendőrség utalt arra, hogy lehet kapcsolat a barcelonai kisbuszos terrortámadás és egy, a nap folyamán, de még a gázolás előtti, kettős robbanás között.

photo_camera Fotó: Lluis Gene/AFP

A Barcelonától délre levő Tarragonában található, Alcanar nevű falu egy házában két robbanás is történt, amiben egy ember meghalt, és 16 megsebesült, köztük a rendőrök és a tűzoltók, akik épp az első robbanás után vizsgálódtak, amikor bekövetkezett a második is. A robbanásokról korábban azt jelentették, hogy gázrobbanások voltak.

Közben kiderül, hogy a két – melillai és marokkói származású – elfogott gyanúsított közül egyik sem a volt a Ramblán végiggázoló kisbusz vezetője, de mindkettő közvetlenül kapcsolható a terrortámadáshoz. Hogy a sofőr hol van, az egyelőre nem tisztázott. (Guardian, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.