Martina az ötéves fiát az utolsó pillanatban még el tudta rántani a teherautó elől, de a férjét már nem menthette meg

Gyászolók a Ramblán, a csütörtöki merénylet helyszínén. Itt gázolta halálra egy furgon Bruno Gulottát, a kétgyermekes olasz családapát is.Fotó: PASCAL GUYOT/AFP

Bruno Gulotta ötéves kisfiával, Alessandróval sétált kéz a kézben a Ramblán. Neje, Martina héthónapos lányukkal, Ariaával a hátán követte őket. Amikor felbukkant a gyalogosokat gázoló furgon, Martinának még sikerült elrántania előle Alessandrót, de férjét már nem menthette meg. A támadó halálra gázolta Gulottát.

Az olasz külügyminisztérium tájékoztatása szerint három másik olasz is megsérült a támadásban, kettőt már hazaengedtek a kórházból, a harmadik több csonttörést is szenvedett, őt még ápolják.

A támadásban életét vesztő Gulotta Észak-Olaszországban, Legnanóban élt és dolgozott egy számítógép-kereskedésben. Kollégái nagyon szerették, állításuk szerint Gulottát mindenki ismerte a cégnél. "Remekül egyensúlyozott fantasztikus karrierje és tartalmas családi élete között, ezért örökké irigyelni fogom" - írta egy kollégája emlékposztjában. "A kis Ariára gondolunk, akinek ugyan nem lesznek emlékei erről a borzalomról, de soha nem ismerheti meg az apját" - írta.

A terrortámadásban 13-an vesztették életüket. Gulottán kívül még egy áldozatot se neveztek meg, de azt már tudni, hogy három halálos áldozat német állampolgár volt, egy pedig belga. UPDATE 12:57: Időközben ez utóbbi, belga áldozatot is megnevezték a hatóságok. Elke Vanbockrijcknak hívták, és 44 éves volt.

Az is kiderült már, hogy a támadás legfiatalabb halálos áldozata egy hároméves kislány. 24 ország száznál is több polgára, köztük egy magyar nő szenvedett sérüléseket. (Via The Telegraph)