Martina az ötéves fiát az utolsó pillanatban még el tudta rántani a teherautó elől, de a férjét már nem menthette meg

2017 augusztus 18., péntek 10:36
64
Gyászolók a Ramblán, a csütörtöki merénylet helyszínén. Itt gázolta halálra egy furgon Bruno Gulottát, a kétgyermekes olasz családapát is. Fotó: PASCAL GUYOT/AFP

Bruno Gulotta ötéves kisfiával, Alessandróval sétált kéz a kézben a Ramblán. Neje, Martina héthónapos lányukkal, Ariaával a hátán követte őket. Amikor felbukkant a gyalogosokat gázoló furgon, Martinának még sikerült elrántania előle Alessandrót, de férjét már nem menthette meg. A támadó halálra gázolta Gulottát.

Az olasz külügyminisztérium tájékoztatása szerint három másik olasz is megsérült a támadásban, kettőt már hazaengedtek a kórházból, a harmadik több csonttörést is szenvedett, őt még ápolják.

A támadásban életét vesztő Gulotta Észak-Olaszországban, Legnanóban élt és dolgozott egy számítógép-kereskedésben. Kollégái nagyon szerették, állításuk szerint Gulottát mindenki ismerte a cégnél. "Remekül egyensúlyozott fantasztikus karrierje és tartalmas családi élete között, ezért örökké irigyelni fogom" - írta egy kollégája emlékposztjában. "A kis Ariára gondolunk, akinek ugyan nem lesznek emlékei erről a borzalomról, de soha nem ismerheti meg az apját" - írta.

A terrortámadásban 13-an vesztették életüket. Gulottán kívül még egy áldozatot se neveztek meg, de azt már tudni, hogy három halálos áldozat német állampolgár volt, egy pedig belga. UPDATE 12:57: Időközben ez utóbbi, belga áldozatot is megnevezték a hatóságok. Elke Vanbockrijcknak hívták, és 44 éves volt.

Az is kiderült már, hogy a támadás legfiatalabb halálos áldozata egy hároméves kislány. 24 ország száznál is több polgára, köztük egy magyar nő szenvedett sérüléseket. (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt