Elhunyt Arthur Finkelstein, Orbán tanácsadója

Régóta tartó betegség után péntek délután 72 éves korában elhunyt az Orbán Viktor csodatanácsadójaként ismert Arthur Finkelstein, írja a Washington Post.

Életrajzírója, Craig Shirley szerint nagy befolyású politikai tanácsadó volt, aki megváltoztatta a világot:

„Arthur mindig Arthur volt: nem szimplán remek tanácsadó, több száz sikeres kampánnyal háta mögött; sokkal, sokkal több ennél. Megváltoztatta a világunkat. Arthur jelentette a különbséget.”Arthur J. Finkelstein 1945-ben, egy zsidó származású brooklyni taxis fiaként született. Az egyetemen matematikát és statisztikát tanult. Politikai kampánytanácsadói pályafutását az 1972-es Nixon kampányban kezdte és Ronald Reagannek is dolgozott. 2012-ben az Index írt róla először, hogy Finkelstein és üzlettársa már a 2008-as népszavazási kampányban is dolgozott Orbánéknak, valamint hogy a kapcsolat a Fidesz és Finkelstein között azóta is folyamatos. 

A 444 év eleji, átfogóbb cikke Arthur Finkelstein pályafutásáról ide kattintva olvasható el:

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű