Lelépnek Trump kulturális tanácsadói is, lemondásra szólították fel az elnököt

külföld
2017 augusztus 19., 06:46
comments 171

Miután sorban léptek ki az amerikai gazdasági vezetők Donald Trump elnök iparpolitikai tanácsadócsapatából, és Trump erre sértődötten feloszlatta az egész testületet, most lelépnek az elnök művészeti és humántudományi tanácsadótestületének tagjai is. Erről egy közösen jegyzett levélben tájékoztatták az elnököt, és a szöveg bekezdéseinek kezdőbetűi a RESIST, azaz ellenállni szót adják ki.

link Forrás

A gazdasági tanácsadókhoz hasonlóan ők is azért döntöttek így, mert szerintük az elnök nem kezelte megfelelően a múlt hétvégi charlottesville-i tüntetéseket, ahol neonácik és szélsőjobboldaliak csaptak össze az ellentüntetőkkel, és egy ellentüntető meg is halt, amikor egy autó nagy gázzal a tömegbe hajtott.

Trump nem volt hajlandó elítélni a szélsőjobboldali terrorcselekményt, és a tüntetésen összegyűlő jobboldali gyűlöletcsoportokat, helyette a „több oldalról érkező” erőszakról beszélt. Később ugyan egy sajtótájékoztatón elítélte a rasszizmust, de utána megint az ellentüntetők számlájára írta a történteket.

A most távozó tanácsadók azt írták az elnöknek,

ha nem érti, mi is volt a gond az értékelésével, és hogy ezzel milyen üzenetet küldött az amerikai társadalom számára, akkor mondjon le.

A tanácsadócsoportnak nagy befolyása van az amerikai oktatáspolitikai kérdésekre, és a kulturális diplomáciára is. A testület tiszteletbeli elnöke a First Lady, Melania Trump. Ő természetesen nem lép le. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.