„A hatalom mai birtokosai nem a mi álmainkért, hanem a sajátjaikért dolgoznak”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több száz ember tüntetett vasárnap délután a Függetlenség Napja című megmozduláson a Szabad sajtó útján, amit az Együtt szervezett a „szabadságkorlátozó Orbán-rezsim” ellen. Mivel a Fidesz ősztől is folytatni fogja „a média szabadsága és az európai magyar polgárok szabadsága elleni harcát”, ki kell állni a sajtószabadságért, a jogállamért, a demokráciáért – vélik a tüntetés szervezői.

„Szeretjük ezt az országot, ezért tüntetünk. Minket nem csak a tűzijáték érdekel, aggódunk a sajtószabadságért és a civilekért”

– kezdte beszédét a KDNP-ből tavasszal kilépett Lukácsi Katalin.

Fotó: botost/444.hu

 Szerinte a népen múlik a demokrácia, nép szócsöve pedig a média, ezért „támogatnunk kell azokat a lapokat, amiket meg nem darált be a média”.

„A csodát nem várhatjuk a pártoktól, mert nincsenek csodák. Magyarország sorsa nem a tavaszi választáson múlik, hanem rajtunk. Nekünk kell továbbcsinálni. Csináljuk tovább, csináljuk tovább Magyarországot”

– zárta beszédét Lukácsi. 

Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely kijelentette:

„a hatalom mai birtokosai nem a mi álmainkért, hanem a sajátjaiért dolgoznak”,

nem államot, hanem egy rendszert üzemeltetnek, 

„amit ellenünk hoztak létre”.

Fotó: botost/444.hu

2018-ban újra kell építenünk az államot, mondta Karácsony. Nem csak újraépíteni kell, hanem felfordítani, hogy ne úgy működjön mint ma, hogy a hatalmasok nőnek még hatalmasabbra. Bár Orbán Viktor kijelentette, hogy az ellenzéket nem tekinti valódi kihívónak, 

„mi hiszünk abban, hogy lehet változás. Aki érdekelt abban, hogy változás legyen, üzenem: már nincs sok idő”.

Fotó: botost/444.hu

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.