„A hatalom mai birtokosai nem a mi álmainkért, hanem a sajátjaikért dolgoznak”

Több száz ember tüntetett vasárnap délután a Függetlenség Napja című megmozduláson a Szabad sajtó útján, amit az Együtt szervezett a „szabadságkorlátozó Orbán-rezsim” ellen. Mivel a Fidesz ősztől is folytatni fogja „a média szabadsága és az európai magyar polgárok szabadsága elleni harcát”, ki kell állni a sajtószabadságért, a jogállamért, a demokráciáért – vélik a tüntetés szervezői.

„Szeretjük ezt az országot, ezért tüntetünk. Minket nem csak a tűzijáték érdekel, aggódunk a sajtószabadságért és a civilekért”

– kezdte beszédét a KDNP-ből tavasszal kilépett Lukácsi Katalin.

Fotó: botost/444.hu

 Szerinte a népen múlik a demokrácia, nép szócsöve pedig a média, ezért „támogatnunk kell azokat a lapokat, amiket meg nem darált be a média”.

„A csodát nem várhatjuk a pártoktól, mert nincsenek csodák. Magyarország sorsa nem a tavaszi választáson múlik, hanem rajtunk. Nekünk kell továbbcsinálni. Csináljuk tovább, csináljuk tovább Magyarországot”

– zárta beszédét Lukácsi. 

Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely kijelentette:

„a hatalom mai birtokosai nem a mi álmainkért, hanem a sajátjaiért dolgoznak”,

nem államot, hanem egy rendszert üzemeltetnek, 

„amit ellenünk hoztak létre”.

Fotó: botost/444.hu

2018-ban újra kell építenünk az államot, mondta Karácsony. Nem csak újraépíteni kell, hanem felfordítani, hogy ne úgy működjön mint ma, hogy a hatalmasok nőnek még hatalmasabbra. Bár Orbán Viktor kijelentette, hogy az ellenzéket nem tekinti valódi kihívónak, 

„mi hiszünk abban, hogy lehet változás. Aki érdekelt abban, hogy változás legyen, üzenem: már nincs sok idő”.

Fotó: botost/444.hu

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.