Egy beázott megálló okozhatta a reggeli metróleállást Újpest-Központ és a Lehel tér között

közlekedés
2017 augusztus 20., 08:58
comments 154

A BKK a vasárnap reggeli esőben lepte meg a budapestieket azzal a hírrel, hogy „időjárási ok miatt” 3-as metró helyett pótlóbuszok közlekednek Újpest-Központ és a Lehel tér között.

Az Index úgy tudja, hogy azért nem járt a 3-as metró Újpest-Központ és a Lehel tér között, mert az Árpád hídnál beázott a metrómegálló, ahol a födém szigetelését megbontották javítás miatt.

A lap BKV-s forrásai szerint a gond az volt, hogy nem sikerült jól felállítani azt a védőgátat, ami az ideiglenes védelmet biztosította volna, így az esővíz beömlött az állomásra, és elárasztotta a vágányokat. A sín, ahonnan a metrószerelvény veszi az áramot, áthúzott, a nedves szigetelés miatt ez olyan balesetveszélyt jelentett, ami miatt le kellett állítani a forgalmat.

Végül a metró közlekedése negyed 10 körül állt helyre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.