Elmarad a nyilvános vita, mert Bienerth Gusztáv időközben rájött, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az eddigi keménykedés helyett váratlanul dicsérni kezdte elődjét Bienerth Gusztáv, az úszószövetség elnöke. Ezzel megúszta, hogy holnap vitatkozni kelljen vele.  

A Gyárfást idén váltó, az előző időszak gazdasági visszaéléseit eddig felemlegető Bienerth egy feltűnően konfliktuskerülő interjúban az Origónak azt mondta, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak az vizes vébé ide hozatalában, hanem a rendezésben és lebonyolításban is. „Köszönet és elismerés érte. Gyárfás Tamásra szüksége van a magyar és a nemzetközi úszósportnak” - tette hozzá Bienerth Gusztáv.

Bienerth GusztávFotó: botost/444.hu

Amikor szóba jött a Deloitte által készített belső vizsgálat, Bienerth azt mondta, hogy a pénzügyi átvilágítás valóban tárt fel hibákat, de szerinte a Deloitte nem tett olyan megállapításokat, amelyekről az elnökség, vagy akár az elnök Gyárfás Tamás tudott volna.

A feltűnően békülékeny hangnemről a hvg.hu megkérdezte Gyárfás Tamást is, aki azt mondta: „a fentiek ismeretében, a magyar úszósport nyugalma érdekében, a sajtó nyilvánossága előtt zajló, augusztus 21-re tervezett vita elmarad”.

Az úszószövetségben rendkívüli közgyűlést kell tartani szeptember elsején, mert Bienerth miatt az elnökség számos tagja lemondott. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.