Elmarad a nyilvános vita, mert Bienerth Gusztáv időközben rájött, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak

Az eddigi keménykedés helyett váratlanul dicsérni kezdte elődjét Bienerth Gusztáv, az úszószövetség elnöke. Ezzel megúszta, hogy holnap vitatkozni kelljen vele.  

A Gyárfást idén váltó, az előző időszak gazdasági visszaéléseit eddig felemlegető Bienerth egy feltűnően konfliktuskerülő interjúban az Origónak azt mondta, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak az vizes vébé ide hozatalában, hanem a rendezésben és lebonyolításban is. „Köszönet és elismerés érte. Gyárfás Tamásra szüksége van a magyar és a nemzetközi úszósportnak” - tette hozzá Bienerth Gusztáv.

Bienerth GusztávFotó: botost/444.hu

Amikor szóba jött a Deloitte által készített belső vizsgálat, Bienerth azt mondta, hogy a pénzügyi átvilágítás valóban tárt fel hibákat, de szerinte a Deloitte nem tett olyan megállapításokat, amelyekről az elnökség, vagy akár az elnök Gyárfás Tamás tudott volna.

A feltűnően békülékeny hangnemről a hvg.hu megkérdezte Gyárfás Tamást is, aki azt mondta: „a fentiek ismeretében, a magyar úszósport nyugalma érdekében, a sajtó nyilvánossága előtt zajló, augusztus 21-re tervezett vita elmarad”.

Az úszószövetségben rendkívüli közgyűlést kell tartani szeptember elsején, mert Bienerth miatt az elnökség számos tagja lemondott. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.