Elmarad a nyilvános vita, mert Bienerth Gusztáv időközben rájött, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak

sport
2017 augusztus 20., 9:32
comments 97

Az eddigi keménykedés helyett váratlanul dicsérni kezdte elődjét Bienerth Gusztáv, az úszószövetség elnöke. Ezzel megúszta, hogy holnap vitatkozni kelljen vele.  

A Gyárfást idén váltó, az előző időszak gazdasági visszaéléseit eddig felemlegető Bienerth egy feltűnően konfliktuskerülő interjúban az Origónak azt mondta, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak az vizes vébé ide hozatalában, hanem a rendezésben és lebonyolításban is. „Köszönet és elismerés érte. Gyárfás Tamásra szüksége van a magyar és a nemzetközi úszósportnak” - tette hozzá Bienerth Gusztáv.

photo_camera Bienerth Gusztáv Fotó: botost/444.hu

Amikor szóba jött a Deloitte által készített belső vizsgálat, Bienerth azt mondta, hogy a pénzügyi átvilágítás valóban tárt fel hibákat, de szerinte a Deloitte nem tett olyan megállapításokat, amelyekről az elnökség, vagy akár az elnök Gyárfás Tamás tudott volna.

A feltűnően békülékeny hangnemről a hvg.hu megkérdezte Gyárfás Tamást is, aki azt mondta: „a fentiek ismeretében, a magyar úszósport nyugalma érdekében, a sajtó nyilvánossága előtt zajló, augusztus 21-re tervezett vita elmarad”.

Az úszószövetségben rendkívüli közgyűlést kell tartani szeptember elsején, mert Bienerth miatt az elnökség számos tagja lemondott. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt