Elmarad a nyilvános vita, mert Bienerth Gusztáv időközben rájött, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak

sport
2017 augusztus 20., 09:32
comments 94

Az eddigi keménykedés helyett váratlanul dicsérni kezdte elődjét Bienerth Gusztáv, az úszószövetség elnöke. Ezzel megúszta, hogy holnap vitatkozni kelljen vele.  

A Gyárfást idén váltó, az előző időszak gazdasági visszaéléseit eddig felemlegető Bienerth egy feltűnően konfliktuskerülő interjúban az Origónak azt mondta, hogy Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak az vizes vébé ide hozatalában, hanem a rendezésben és lebonyolításban is. „Köszönet és elismerés érte. Gyárfás Tamásra szüksége van a magyar és a nemzetközi úszósportnak” - tette hozzá Bienerth Gusztáv.

Bienerth Gusztáv
photo_camera Bienerth Gusztáv Fotó: botost/444.hu

Amikor szóba jött a Deloitte által készített belső vizsgálat, Bienerth azt mondta, hogy a pénzügyi átvilágítás valóban tárt fel hibákat, de szerinte a Deloitte nem tett olyan megállapításokat, amelyekről az elnökség, vagy akár az elnök Gyárfás Tamás tudott volna.

A feltűnően békülékeny hangnemről a hvg.hu megkérdezte Gyárfás Tamást is, aki azt mondta: „a fentiek ismeretében, a magyar úszósport nyugalma érdekében, a sajtó nyilvánossága előtt zajló, augusztus 21-re tervezett vita elmarad”.

Az úszószövetségben rendkívüli közgyűlést kell tartani szeptember elsején, mert Bienerth miatt az elnökség számos tagja lemondott. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.