Videóra vették, ahogy agyonverik Andrej Dracsov erőemelés-világbajnokot a habarovszki Gallery klub előtt

Andrej Dracsov erőemelő világ- és Európa-bajnok vasárnap, a hajnali órákban szóváltásba keveredett az Oroszország távol-keleti részén található, a kínai határhoz közel lévő Habarovszk belvárosában, a Gallery nevű lokál egy másik vendégével.

Dracsov a nála kisebb férfival a hely előtt össze is verekedett. Ekkor az ellenfele forgó rúgással leterítette a sportolót, majd többször is megütötte a földön fekvő ellenfelét. A 32 éves világbajnok a kórházban belehalt fejsérüléseibe.

A YouTube-ra feltöltött felvétel szerint a feleket a kívülállók (köztük a Gallery biztonsági őre) nem próbálták meg szétválasztani – csak miután az ellenfél már az eszméletlen Dracsovot ütlegelte a földön –, viszont többen is videózták a végzetes verekedést. Az elkövető ellen a rendőrség körözést adott ki. (Frissítés: azóta elfogták.)

Orosz sajtóértesülések szerint a gyanúsított a 25 éves Anar Zinarov a kevert harcművészetek művelője. Az Amurmedia hírügynökség szerint Dracsovot és Zinarovot az éjszaka folyamán kétszer is szétválasztották a végső összecsapás előtt.

Dracsov a 120 kilogrammig terjedő súlykategória világbajnoka volt, de néhány éve visszavonult, és testépítésbe kezdett, regionális szinten abban is ért el sikereket.

Július 29-én a Bajkál-tó partján Jurij Vlaszko, a szabadfogású birkózás Európa-bajnoka vesztette életét egy tömegverekedésben. A sportoló halálát okozó késelőt augusztus elején fogták el Burjátföldön. (via MTI)