Akkora Trump családja, hogy a védelme kimerítette a titkosszolgálat keretét

Idén már augusztusban elfogyott a titkosszolgálat pénze az elnöki család védelmére – írja a USA Today egy frissen nyilvánosságra hozott jelentés alapján. A titkosszolgálatot irányító Randolph Alles azt mondta, több mint 1000 ügynökük elérte már a központilag, előre meghatározott éves bér- és túlórakeretét, és a titkosszolgálat keze meg van kötve.

Alles szerint az a gond, hogy Donald Trumpnak túl sok családtagja van: 42 ember tartozik a titkosszolgálat védelme alá, ebből 18 Trump családtagja (Obamánál összesen 31 embert kellett védeni). A problémával amúgy már egy évtizede küzdenek, de nem segít, hogy Trump kb. minden hétvégén elutazik a New Jersey-i/virginiai/floridai birtokára vagy külföldre, plusz a felnőtt gyerekeit is védeni kell az üzleti útjaikon és a nyaralásaikon.

Donald Trump és lánya, Ivanka útban a Dover légitámaszpontra, ahol a kommandósakcióban elesett William Ryan Owens holttestét várták.Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Alles megoldásként felvetette a törvényhozóknak, hogy évi 160 ezerről 187 ezerre növeljék a túlórakeretet, bár még így sem tudnának kifizetni több mint 130 ügynököt. Tavaly egyébként hasonló volt a helyzet, akkor törvényt hoztak arról, hogy a titkosszolgálat túllépheti az előre meghatározott túlórakeretet. (USA Today)