Akkora Trump családja, hogy a védelme kimerítette a titkosszolgálat keretét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Idén már augusztusban elfogyott a titkosszolgálat pénze az elnöki család védelmére – írja a USA Today egy frissen nyilvánosságra hozott jelentés alapján. A titkosszolgálatot irányító Randolph Alles azt mondta, több mint 1000 ügynökük elérte már a központilag, előre meghatározott éves bér- és túlórakeretét, és a titkosszolgálat keze meg van kötve.

Alles szerint az a gond, hogy Donald Trumpnak túl sok családtagja van: 42 ember tartozik a titkosszolgálat védelme alá, ebből 18 Trump családtagja (Obamánál összesen 31 embert kellett védeni). A problémával amúgy már egy évtizede küzdenek, de nem segít, hogy Trump kb. minden hétvégén elutazik a New Jersey-i/virginiai/floridai birtokára vagy külföldre, plusz a felnőtt gyerekeit is védeni kell az üzleti útjaikon és a nyaralásaikon.

Donald Trump és lánya, Ivanka útban a Dover légitámaszpontra, ahol a kommandósakcióban elesett William Ryan Owens holttestét várták.Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Alles megoldásként felvetette a törvényhozóknak, hogy évi 160 ezerről 187 ezerre növeljék a túlórakeretet, bár még így sem tudnának kifizetni több mint 130 ügynököt. Tavaly egyébként hasonló volt a helyzet, akkor törvényt hoztak arról, hogy a titkosszolgálat túllépheti az előre meghatározott túlórakeretet. (USA Today)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.