Háztartási balesetben lábát törte a téli olimpia eddigi egyetlen magyar kvótása

2017 augusztus 21., hétfő 13:23
123

Svájci otthonában középlábcsont-törést szenvedett Tóth Ivett műkorcsolyázó, máig az egyetlen magyar sportoló, akinek sikerült kvalifikálnia magát a jövő évi téli olimpiára, ami a dél-koreai Pjongcsangban rendeznek meg - írja honlapján a korcsolyázók szövetsége. 

Tóth egy esti főzés után szenvedett balszerencsés balesetet. Lefelé ment a lépcsőn, amikor aláfordult a lábfeje, elesett, és ötödik lábközépcsontja eltört. 

Tóthot néhány napja a Spórtkórházban operálta meg Tállay András, térdspecialista, az olimpiai csapat orvosa. A sportoló lába most hat hétig gipszben lesz. Aligha tud jégre állni már az októberi Grand Prix-n, de úgy tervezi, hogy novemberben már versenyezni fog. A téli olimpia jövő február 9-én kezdődik. 

 "Jól vagyok. Nem fáj. Már holnap használnám”

- nyugtatott meg mindenkit Tóth, aki még  márciusban kvalifikálta magát a téli olimpiára, miután 20. helyet szerzett a Helsinkiben rendezett műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon. Egyelőre ő az egyetlen biztos magyar résztvevője a játékoknak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt