Kósa Lajos szerint Semjén egyetemisták és háztartásbeliek népcsoportjáról beszélt, csak nem akarta őket megsérteni

2017 augusztus 21., hétfő 14:10
363
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője  Fotó: Soós Lajos

Az már rég nem jó jel, ha annyira szétszórtan nyilatkozol, hogy utána Kósa Lajosnak kell értelmeznie a szavaidat, márpedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrral most ez történt. Semjén így nyilatkozott a Hír TV kamerái előtt:

„Van egy olyan állítás, hogy aki nem Magyarországon fizet adót, az ne szólhasson bele a politikába, ez még Gyurcsányra vezet vissza. Ez ritka nagy baromság. Ugyanis ebből az következne, hogy PC módon fogalmazzak: tudnék olyan népcsoportot mondani, pontosabban olyan csoportokat Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk."  

Kósa szerint puszta nyelvbotlás történt, Semjén véletlenül mondott népcsoportot csoport helyett, bár ez a korrekcióból nem derült ki, mert az alapján úgy is lehetett érteni, hogy a KDNP-vezér csak a többes számra igyekszik korrigálni. Végképp érthetetlen, miért tett volna másként, ha már egyszer előtte "PC-ről" beszélt. 

Kósa azt magyarázta, hogy  aki még egyetemre jár az nem fizet adót, és ugyanez igaz a háztartásbeliekre is (ami persze butaság, mert ÁFA-t például - ellentétben a határon kívül élők többségével - fizet), bár azt nem részletezte, hogy ha Semjén erről beszélt, miért nem volt olyan állapotban, hogy maga fejtse ki, illetve ez politikailag miért számít érzékeny területnek. Mindenesetre a további félreértések elkerülése végett Kósa nyilatkozatát is teljes egészében közöljük:

„Például, aki 18 éves korában leérettségizett és utána tanul a felsőoktatási intézményekben, az nem fizet adót, de mégis szavaz, nagyon helyesen. Van olyan ember, aki úgy éli le az életét, hogy olyan munkát végez, ami nem tartozik az adófizetői körbe, például a háztartásbeli munkát végzők ilyenek, az egy csoportja a társadalomnak, mégis nagyon helyesen van választójoguk. És akkor nagyon hosszan lehetne sorolni azt, hogy kik azok, akik egyébként nagyon helyesen választójoggal rendelkeznek. És Semjén Zsolt pontosította magát, mert nem népcsoportot, hanem csoportot mondott.” (Hír TV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt