Valami forr a Balkánon, Szerbia váratlanul hazarendelte diplomatáit Macedóniából

külföld
2017 augusztus 21., 06:01
comments 85

Ismeretlen okból, de sűrgősen hazahívta szkopjei nagykövetsége minden (!) alkalmazottját a szerb kormány. Először a macedón Telma tévé adott hírt a szerbiai diplomaták hazahívásáról, majd ezt az RTS szerbiai közszolgálati televízió kérdésére megerősítette a szerbiai külügyminisztérium is, magyarázatott azonban nem fűzött hozzá. Csak annyit közöltek a tárcánál, hogy Ivica Dacic szerb külügyminiszter a nap folyamán tájékoztatja a közvéleményt.

A híradások szerint Dusanka Divjak-Tomic nagykövet és a diplomaták már vasárnap este megérkeztek Belgrádba.

A macedón külügyminisztérium vasárnap kapott jegyzéket a szerb nagykövetségtől a diplomaták hazarendeléséről. Az ok a macedónok számára se világos, ezért kapcsolatba léptek a szerb külügyminisztériummal. A Telma televízió helyszíni tudósítása szerint a nagykövetség ablakait elsötétítették, az épület előtt nem történik semmi szokatlan, és nyoma sincs megerősített rendőrségi jelenlétnek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.