Zuckerberg gyesre megy

Fotó: Justin Sullivan / Getty Images / AFP

Történetesen a Facebookon jelentette be Mark Zuckerberg, hogy második gyereke megszületését követően is két hónapot kivesz és apasági szabadságra megy. Zuckerberg ugyanezt csinálta első lánya, Max 2015-ös születése után, és az annyira bejött, hogy második lánya első heteiben is inkább otthon marad. 

A bejelentés jelentőségét az adja, hogy a szülési eltáv vagy szabadság állami hatáskörbe tartozik Amerikában, nem mindenhol élvezi a helyi törvényhozás támogatását, ellentétben mondjuk Kanadával vagy akár néhány európai országgal. A Pew egy friss felmérése szerint az amerikaiak alig 14 százalékának van hozzáférése vagy lehetősége fizetett szülési szabadságot kivenni. 

Az amerikai techcégek igyekeznek új szemléletet meghonosítani ebben a kérdésben is: a Facebook állítólag 4 hónap szülési szabadságot ajánl dolgozóinak, amit a gyerek születésétől számított egy éven belül akár feldarabolva is igénybe vehetnek a szülők.

Zuckerberg azt írta, azért adnak ennyi szabadságot, mert az jó a családnak és így a cégnek is. Optimista abban is, hogy a cég kibír nélküle két hónapot: "Biztos vagyok benne, hogy mikor visszatérek, az iroda még egyben lesz." (The Verge)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.