A Johnson & Johnson 417 millió dollárt kell fizessen egy kaliforniai nőnek egy rákkeltő-gyanús hintőpor miatt

Egy amerikai bíróság esküdtszékének ítélete után a bíróság 417 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy kaliforniai nőnek, aki azt állította, hogy a Johnson & Johnson intim hintőporának használata miatt lett petefészekrákja. 

Nem ez az első, de ez eddig a legnagyobb mértékű bírság, amit kiszabtak a J&J-re, arra hivatkozva, hogy termékeiken nem figyelmeztettek a veszélyre, hogy az zsírkövet is tartalmaz. 

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság döntése azért is lehet aggasztó a vállalat szerte, mert országszerte 4800 hasonló ügy folyik még ellenük. A J&J fellebbez az ítélet ellen, mivel szerintük tudományos eredmények igazolják, hogy a hintőporuk biztonságosan használható. 

A 63 éves Eva Echeverria keresete szerint azért alakult ki nála petefészekrák, mert évtizedeken át használta a J&J termékeit. Ügyvédei érvelése szerint a vállalat annak ellenére népszerűsítette a termékek használatát, hogy ismert volt a zsírkő alkalmazása és a petefészekrák kialakulása közötti összefüggés lehetősége. 

A J&J ügyvédei támadták ezeket a kutatásokat, szerintük a szövetségi ügynökségek nem találták egyértelmű bizonyítékát, hogy a zsírkő rákkeltő lenne. (Reuters)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.