A Johnson & Johnson 417 millió dollárt kell fizessen egy kaliforniai nőnek egy rákkeltő-gyanús hintőpor miatt

külföld
2017 augusztus 22., 06:47
comments 110

Egy amerikai bíróság esküdtszékének ítélete után a bíróság 417 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy kaliforniai nőnek, aki azt állította, hogy a Johnson & Johnson intim hintőporának használata miatt lett petefészekrákja. 

Nem ez az első, de ez eddig a legnagyobb mértékű bírság, amit kiszabtak a J&J-re, arra hivatkozva, hogy termékeiken nem figyelmeztettek a veszélyre, hogy az zsírkövet is tartalmaz. 

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság döntése azért is lehet aggasztó a vállalat szerte, mert országszerte 4800 hasonló ügy folyik még ellenük. A J&J fellebbez az ítélet ellen, mivel szerintük tudományos eredmények igazolják, hogy a hintőporuk biztonságosan használható. 

A 63 éves Eva Echeverria keresete szerint azért alakult ki nála petefészekrák, mert évtizedeken át használta a J&J termékeit. Ügyvédei érvelése szerint a vállalat annak ellenére népszerűsítette a termékek használatát, hogy ismert volt a zsírkő alkalmazása és a petefészekrák kialakulása közötti összefüggés lehetősége. 

A J&J ügyvédei támadták ezeket a kutatásokat, szerintük a szövetségi ügynökségek nem találták egyértelmű bizonyítékát, hogy a zsírkő rákkeltő lenne. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.