A szingapúri baleset után leállították az amerikai haditengerészetet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután hétfő hajnalban a USS John S. McCain hadihajó összeütközött egy tankerhajóval Szingapúr közelében, John Richardson admirális felfüggesztette 

átmenetelig az amerikai haditengerészet műveleti tevékenységét.

Érthetetlen, hogy hogyan következett be a baleset: a hadihajó gyors manőverezésre, irányváltásra képes, miközben többszörösen el van látva radarokkal, szonárokkal. Richardson a műveletek felfüggesztése mellett bejelentette, hogy felülvizsgálják a Japánban és Japán körül tevékenykedő flotta tanúsítványait és képzési rendszerét is.

Fotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

"Ez a második nagyobb ütközés az elmúlt három hónapban és az utolsó egy sor nagyobb incidensben, amely elsősorban a csendes-óceáni hadszíntéren történt. Ez a tendencia erőteljesebb cselekvést igényel,"

mondta Richardson. A műveleti főparancsnok szerint a széles körű felülvizsgálatnak magában kell foglalnia a cselekvési tempót, a teljesítményt, a karbantartást és a személyi állományt is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.