Hanga Ádám a Barcelonába szerződött

Három évre szerződött a Barcelonához a spanyol élvonalban játszó Hanga Ádám a Baskonia Vitoria Gasteiz kosárlabdacsapatától.

A klubváltás véglegesítését budapesti sajtótájékoztatón kedden jelentette be Lóránt András, a magyar válogatott játékos menedzsere. Hozzátette: Hanga szeretett volna az NBA-ba igazolni, de miután ez meghiúsult, az volt a kérése, hogy Spanyolországban maradjon. 

"Ennél jobb váltás nem is történhetett volna" - jelentette ki a 28 éves kosárlabdázó, akinek a szerződésében szerepel NBA kilépési opció, ennek a részleteit azonban a menedzsere nem kívánta elárulni. 

Hanga kifejtette, a Barcelonánál az a cél, hogy a csapat bejusson a bajnokság és a Spanyol Kupa döntőjébe, az Euroligában pedig a Final Fourba. Először azonban az Euroliga legjobb védőjének választott kosaras szerda reggel elutazik a magyar válogatottal a lengyelországi tornára, melyen a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készül a nemzeti csapat. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.