Kék kutyák bukkantak fel Mumbaiban

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A tízmilliós indiai nagyváros hatóságai felléptek egy ipari vállalat ellen, miután a gyanú szerint kezeletlen ipari hulladékot öntöttek ki a közeli folyókban, ami miatt eddig 11 kutya színeződhetett el kékre. 

A színes kutyákat először augusztus elején figyelték meg, a helyiek akkor fordultak a szennyezésekkel foglalkozó hivatalhoz. Arra gyanakodtak, hogy a Kasadi folyóba kerülhetett valami anyag, hiszen a kutyák gyakran fürödtek ott. 

A kutyákról az állatvédők kezdtek el fotókat készíteni, miután egyre több kékre színeződött állat bukkant fel a környéken. Mosás után amúgy lejött a kék szín a kutyákról, és az állatvédők szerint más, szemmel látható bántódása nem esett az állatoknak. 

A hatóságok vizsgálatot indítottak, és végül egy vállalatra le is csaptak a múlt hét közepén. 

Mumbai környékén nagyon komoly gondokat jelent a környezetszennyezés, a Taloja ipari területen NGO-k szerint 977 vegyipari, gyógyszerészeti, műszaki és élelmiszeripari feldolgozóüzem működik. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.