A brit belügy véletlenül kiküldött vagy 100 levelet, amiben deportálással fenyegettek EU-s állampolgárokat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A brit belügyminisztérium beismerte, hogy véletlenül kiküldött nagyjából 100 levelet, amikben

Nagy-Britanniában törvényesen tartózkodó EU-s állampolgárokat fenyeget meg azzal, hogy deportálják őket, ha egy hónapon belül nem hagyják el az országot.

Az ügyre a brit sajtó is felfigyelt, miután egy finn kutató (akinek a férje brit állampolgár) feltöltötte a maga levelét a Facebookra.

A brit belügy szerint „korlátozott számú levelet” küldtek ki egy hiba miatt, és kérik, hogy aki a közelmúltban ilyen küldeményt kapott, az tisztázza a brit hatóságoknál, hogy figyelmen kívül hagyhatja-e a felszólítást.

A minisztérium kivizsgálja, hogyan követhették el a hibát. (Financial Times)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.