Egy brit farmer kolbásszal hálálta meg a tűzoltók segítségét

külföld
2017 augusztus 23., 15:02
comments 87

2017 februárjában kigyulladt a pajta egy farmon a nagy-britanniai Wiltshire-ben. A tűzoltók hamar megérkeztek, és megmentették 2 anyakoca és 18 kismalac életét. Az állatokat a tűzből kellett kimenekíteniük.

link Forrás

A farm tulajdonosa, Rachel Rivers nagyon boldog volt, és megígérte a tűzoltóknak, hogy 6 hónap múlva kolbászt küld nekik a hálája jeléül.

A hat hónap letelt, és tényleg el is küldte a kolbászokat,

amik a februárban megmentett kismalacokból készültek.

link Forrás

Az akción több állatvédő és vegán is kiakadt, főleg a tenyésztőt támadták. A nő viszont azzal védekezett, hogy nincs ezen szégyellnivaló, ez egy disznótenyésztő farm, ahol bizony megesik, hogy levágnak disznókat, és feldolgozzák a húsukat. A farmer szerint ők megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy a disznók kb. hat hónapos élete jól teljen, többnyire például a szabad ég alatt tartják őket, és a farmon megtalálható növényekkel etetik őket, nem táppal.

A tűzoltók megköszönték az ajándékot, és még egy posztot is írtak arról, milyen finom volt a kolbász. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.