Legalább 60 ember meghalt, mikor légicsapás ért egy jemeni szállodát

külföld
2017 augusztus 23., 14:04
comments 68

Legkevesebb hatvan ember meghalt egy szállodára mért légicsapásban szerdán a jemeni fővárostól, Szanaától északra, Arhab térségében - közölték helyi tisztségviselők és szemtanúk az Associated Press amerikai hírügynökséggel.

A helyi média, illetve az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió is beszámolt a légicsapásról. A híradások szerint az áldozatok között sok a civil.

A fővárost, Szanaát ellenőrzése alatt tartó húszi lázadókhoz közeli al-Masszíra televíziós csatorna a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség harci repülőgépeinek tulajdonította a támadást.

A hírekre egyelőre nem reagált a szaúdiak vezette katonai koalíció, amely légicsapásokkal segíti az Irán által támogatott húszi lázadók ellen harcoló kormányerőket.

Jemen elűzött elnökének egyik katonája Ádenben 2015-ben. (AFP PHOTO / STR)
photo_camera Jemen elűzött elnökének egyik katonája Ádenben 2015-ben. (AFP PHOTO / STR)

Szemtanúk az AFP francia hírügynökségnek arról is beszámoltak, hogy a fővárost számos légicsapás érte. Az egyik egy olyan épületet talált el, ahol egy mezőgazdasági üzem munkásait szállásolták el.

Az arab-félszigeti országban Abed-Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök csapatai 2014 szeptembere óta harcolnak a síita húszi felkelők és az Ali Abdullah Száleh előző államfőt támogató milíciák ellen. A lázadók ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, és légierővel segíti a kormányt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.