Mészáros Lőrinc hitelek terhe alatt nyög

gazdaság
2017 augusztus 23., 05:29
comments 94

Március vége óta különböző bankok legalább 10 milliárd forintos követeléssel kapcsolatban jegyeztek be zálogjogot Mészáros Lőrinc cégeinél - írja a Magyar Nemzet. A legnagyobb hitelező az OTP, Mészáros egyik cége pedig a szintén hozzá köthető MKB-től kap hitelt.  

A lap szerint Mészáros a cégeinek bővülését finanszírozza hitelből. A legtöbb kölcsönt az R-Kord Építőipari Kft. kaphatta, a tavalyi négymilliárd forintos keret után idén újabb 1,8 milliárdot vettek fel.

A zálogjog fedezete pedig minden esetben állami beruházások ellenértéke volt, írja a Magyar Nemzet. Erre lehet is okuk, az R-Kord idén 83 milliárd forint értékben nyert el három közbeszerzést.

Az Index hétfőn arról írt, hogy a felcsúti polgármester cégei fél év alatt az ötszörösükre híztak, 30 cégének saját tőkéje 12 milliárd forintról 57 milliárdra nőtt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.