Nem fogadta el a kórház a több ezer fontos adományt, mert nővérnek öltözve gyűjtötték a férfiak

jótékonyság
2017 augusztus 23., 07:26
comments 40

2500 fontot (826 ezer forintot) gyűjtött össze egy baráti társaság a helyi kórháznak Ludlow városában Birmingham közelébe Angliában. Már 30 éve mindig megcsinálják ugyanezt, 10 férfi nőnek öltözik nővér ruhába, és a város utcáin pénzt gyűjtenek a kórház javára. Eddig sosem volt gond a dologgal, és az elmúlt években összesen 90 ezer fontot (29 millió forintot) gyűjtöttek össze. Idén viszont nem fogadták el tőlük az adományt, a kórház szerint a nőnek öltözött férfiak akciója "túlszexualizált" és "lealacsonyító" és "nem szabad így bemutatni az egészségügyben dolgozó szakembereket". (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.