Szél Bernadett a nemzetbiztonsági bizottság elé idézi Rogán Antalt a letelepedési kötvényes cég kirablása és a Dózsa György úti gázoló ügyben

bűnügy
2017 augusztus 23., 09:43
comments 161

„Ne aggódjon az ország első propagandaminisztere - kezdeményezem, hogy Rogán Antalt a nemzetbiztonsági bizottság ebben az [M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló] ügyben, és a letelepedési kötvényforgalmazó cég kirablása ügyében is hallgassa meg. Mindkettőben sáros lehet. Ami késik, az eljön, és neki is ki kell lépnie az alvilág árnyékából.”

Ezt írja Facebook oldalán Szél Bernadett az LMP társelnöke, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja. A propagandaminiszter a bizottság szeptemberi ülésén jelenhet meg.

A Dózsa György úton karambolozó M. Richárdot "Gyurma" fedőnéven ismeri a magyar titkosszolgálat. A férfi ellen az év elején titkos nyomozás folyt egy korrupt rendőrtiszttel fenntartott kapcsolata miatt. Ugyanebben az ügyben egy bizonyos K. Konrád, titkosszolgálati fedőnevén "Izom" és a hatóságok látókörébe került. K. Konrád és emberei védték májusban Németh Szilárd fideszes alelnök és Rogán Antal propagandaminiszter csepeli lakossági fórumát. A Gyurma és Izom ellen folytatott titkos nyomozás részleteiről, és a Rogán Antal részvételével zajlott lakossági fórumról itt írtunk részletesen.

Szintén a 444 írt először a másik történetről, amiben Szél Bernadett a nemzetbiztonsági bizottság elé idézné Rogán minisztert. Két hónapja derült ki, hogy ismeretlenek betörtek az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó cég budapesti irodájába, onnan több mint fél milliárd forintnyi készpénzt vihettek el, és a kötvényprogram érzékeny adataihoz is hozzáférhettek. A letelepedési kötvények rendszerét még 2012 végén Rogán Antal, aki akkor a parlament gazdasági bizottságának vezetője volt, honosította meg Magyarországon. A különleges értékpapírok árusításával jellemzően offshore hátterű, átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégeket bíztak meg. Az egyetlen Magyarországon bejegyzett forgalmazó éppen az az Arton Capital volt, ahol a betörés történt. 

A cég ügyvezetője és tulajdonosa egy Balogh Radosztina Veselinova nevű nő, ő Rogán Antal propagandaminiszter egyetemi évfolyamtársa volt. Az Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt Bahreinben kalauzoló tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs a térségben segítette az Arton munkáját. A letelepedési kötvényeket forgalmazó többi vállalkozás is köthető Rogánhoz, illetve a miniszterelnöki főtanácsadóból lett médiamágnáshoz, Habony Árpádhoz

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.