Terrorfenyegetés miatt elmarad az Allah-Las rotterdami koncertje

Terrorizmus
2017 augusztus 23., 20:53
comments 84

A négy tagú, Los Angeles-i Allah-Las Hollandiában, Rotterdamban adott volna koncertet, de az eseményt végül terrorfenyegetettség miatt lefújták. A rotterdami rendőrség a barcelonai terrortámadás után nyomozó spanyol rendőrségtől kapott egy tippet, és emiatt döntöttek úgy, hogy a rendezőkkel egyeztetve lefújják a koncertet.

A rotterdami polgármester irodája ehhez annyit tett hozzá, hogy a koncerthelyszíntől nem messze talált a rendőrség egy spanyol rendszámú, gáztartályokkal teli kisbuszt. A vezetőt őrizetbe vették, egyelőre vizsgálat folyik az ügyben.

photo_camera Rotterdami rendőrök a koncerthelyszín evakuálásánál. Fotó: ARIE KIEVIT/AFP

A koncetrtre már gyülekező tömeget végül evakuálták a helyszínről, és a szervező a Twitteren tájékoztatta őket, hogy vissza fogják kapni a pénzüket.

Az Allah-Las tagjai sok interjúban elmondták már, hogy a világ több pontjáról is írnak nekik muszlimok, akik sértve érzik magukat az együttes neve miatt. A zenekar tagjai azt mondják, ők senkit nem akartak megsérteni, csak azért választották isten arab nevét, mert valamilyen egzotikus és szent hangzású nevet szerettek volna. Egyébként a zenéjüknek nincs köze Allahhoz. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt