A BKV szerint olyan nincs, hogy az új metró ajtaja magától romlana el

2017 augusztus 24., csütörtök 4:15
250

A BKV a térfigyelő kamerák felvételeit elemezve próbálja megtalálni az okát annak, hogy miért hibásodott meg újra egy "felújított" szerelvény ajtaja az M3-as metrón. Bolla Tibor, a cég vezérigazgatója ugyanis továbbra is idegenkezűségre gyanakszik, vagyis nem nagyon hiszi, hogy a szerelvény magától hibásodott meg. A felvételek "elemzésével" arra próbálnak rájönni, hogy "babrálta-e valaki a vésznyitót". Fakocka.

Bolla a Magyar Nemzetnek azt is elmondta, hogy már két esetben tett feljelentést "közérdekű üzem megzavarásának gyanújával". Először egy ajtórésbe dugott fakocka, "másodjára egy közelebbről nem ismert idegen tárgy" (fakocka?) miatt nem nyíltak és záródtak az ajtók. Arra a múlt heti meghibásodásra, amikor az ajtók kinyíltak, majd úgy is maradtak, hirtelen nem volt magyarázata. Ahogy valószínűleg az ajtók mozgását visszajelző berendezés sem egy fakocka miatt romlott el.

A 3-as metró felújított szerelvényeit a nyáron már több hétre ki kellett vonni a forgalomból, hogy a felújítást végző Metronvagonmas "frissíthesse" a szoftvereit és alaposan kivizsgálja a rendszeres meghibásodások okait. Közben leállt a szerelvények felújítása is, legalábbis augusztusban egy felújított szerelvény se jön, pedig az orosz partner korábban azt ígérte, hogy a korábban vállalt havi két szerelvény helyett havi hármat fog leszállítani. Ennek az a magyarázata, hogy a BKV a felújított szerelvények állandó meghibásodásai miatt nem tud felújításra küldeni szerelvényeket, mert nem maradna elég a forgalom biztosítására. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt