A magyar válogatott védője szerint azért nem játszhat a Dijonban, mert nem francia

futball
2017 augusztus 24., 10:36
comments 81

„Azt viszont nem értem, miért engem cseréltek le. Talán azért, mert nem vagyok francia”

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Lang Ádám, a Dijon védője, hosszú után végre előhúzva a külföldön sikertelen magyar futballisták legyőzhetetlen érvét.

Három forduló ment le a francia bajnokságban, a válogatott Lang egyszer kapott lehetőséget, a Monaco ellen. Akkor is lecserélték az 54. percben. Azt mondja, nem érdemli meg a mellőzést, mert nem nyújtott rossz teljesítményt, nem tett semmi olyat, ami miatt körön kívülre kellene kerülnie.

Azért érdemes megnézni, hogy Falcao amúgy káprázatos gólja előtt hogyan sikerült felszabadítást helyett telibe találni az ellenfél csatárát, amiből megszerezte a labdát a Monaco.

link Forrás

Lang azt mondja, a futballban mindenki hibázik, de úgy érzi, hogy különbséget tesznek közte és mások között, a többiek jóval több lehetőséget kapnak.

És aztán meg is fejti a lecserélése okát, ez lenne az, hogy nem francia. Erről azért tudhattak akkor is, amikor szerződtették. Az érvét egy kicsit tovább gyengíti, hogy a helyére becserélt Oussama Haddadi tunéziai, pár perccel később pedig a valóban francia Röslert cserélte le az edző a marokkói Chafikra. A cserék pedig az edzőt igazolják, mert előtte 51 perc alatt kaptak négy gólt, a cserék után egyet sem.

Ezt persze Lang nem így látja: „Nem arról van szó, hogy azért nem játszom, mert a többiek sokkal jobbak lennének. Nem rajtam megy el a mérkőzés, mert amikor nem voltam pályán, akkor sem nyertünk.” Ami igaz, bár a következő fordulóban, a két vereség után, Lang nélkül már legalább döntetlent játszottak.

Langnak nehéz periódusa van, mert a korábbi alapembert az Andorra elleni vereség után Bernd Storck is kihagyta a válogatottból. Pedig még azután is számított rá a szövetségi kapitány, hogy Svájc ellen a hajmeresztő hibája miatt kaptunk gólt.

link Forrás

A mellőzött Lang Ádám most klubcserén gondolkodik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.