Bicikliversenyt rendeztek a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozóinak bérpótlékából

politika
2017 augusztus 24., 03:15

A Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére válaszul volt kénytelen elismerni az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozóinak pótlékára szánt összegből csoportosítottak át 90 millió forintot a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny "évenkénti megrendezése és hosszú távú fejlődésének biztosítása érdekében". Mindezt azután, hogy az Emmi ezidáig többször is hangosan tagadta, hogy pénzeket vonna el a szociális és gyermekvédelmi ágazattól, mindezt úgy, hogy a 90 milliós átcsoportosításról már egyetlen szót sem ejtettek.

Nem válaszolt erre Balog Zoltán helyett Rétvári Bence, a minisztérium államtitkára sem, aki Szél Bernadett, az LMP társelnökének írásbeli kérdésére csak annyit írt, hogy a kormány "minden tekintetben megfelelően, jogszabályban kapott felhatalmazása alapján döntött az átcsoportosításról".

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.