Feladta magát a letartóztatástól sírva rettegő amerikai náci

külföld
2017 augusztus 24., 05:04
comments 217

Jelentkezett a virginiai rendőrségen Christopher Cantwell, akit előszőr az augusztus 11-i erőszakos Charlottesville-i tüntetés ismert meg a világ.

Cantwell volt az egyik főszereplője a Vice híressé vált helyszíni tudósításának, amelybnen a 36 éves férfi egészen ijesztő és gyűlőlettel teli nyilatkozatokat tett. Többek közt azt, hogy szerinte teljesen jogos volt autóval hajtani az ellentüntetők közé, hiszen ütötték az autót, és sokan fognak még meghalni, mire végeznek a harccal.

Cantwellt azonban nem botrányos kijelentéseiért keresték az amerikai rendőrök, hanem magán a fáklyás tüntetésen tanúsított viselkedéséért, többek közt könnygáz illegális használatáért.

A férfi tisztában volt azzal, hogy keresik, fel is hívta a rendőrséget, hogy mit akarnak tőle, de csak annyit mondtak neki, hogy legyen szíves személyesen befáradni. Cantwell ezek után töltötte fel az internetre azt a videót, amin remegő hangon, könnyeivel küzdve beszélt arról, hogy őt bizony le akarják tartóztatni.

Végül erre nem volt szükség, a New York Times szerint Cantwell feladta magát, de a rendőrség nem közölt ezzel kapcsolatos részleteket. Csak annyit tudni, hogy a könnyen elkámpicsorodó nácit jelenleg a virginiai Lynchburgben tartják rács mögött, de hamarosan átszállíthatják Charlottesville-be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.