Komoly pénzbüntetésre számíthatnak, akik palackonként próbálják elhordani Szardíniát

külföld
2017 augusztus 24., 03:48
comments 62

Ezer euró, ~300 ezer forint pénzbírságra büntettek négy turistát az elmúlt hetekben Szardínián a hatóságok. Mind a négy turista a sziget fővárosa, Cagliari repterén bukott le azzal, hogy csomagjába rejtve homokot, kagylókat és kavicsokat próbált kicsempészni.

link Forrás

Egy augusztus 1. óta hatályos törvény alapján ugyanis tilos a szigetről homokot, kagylókat vagy kavicsot hazavinni. Első hallásra ez extrémnek tűnhet, de a hivatalos statisztikák szerint csak 2015 három nyári hónapjában, csak a cagliari reptéren öt tonna (5000 kiló!) homokot foglaltak le turistáktól. A sziget leghíresebb strandját, a budelli rózsaszín partot pedig már 1994-ben el kellett zárni a turisták elől, mielőtt elhordták volna az utolsó rózsaszín homokszemcsét is.

"Egy kis üvegcse homok nem tűnik soknak, de ha a turisták milliói mind csak egy kis üvegnyi homokot vinnének magukkal, évente több tonna tűnne el" - mondta a BBC-nek a helyi csőszszolgálat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.