Komoly pénzbüntetésre számíthatnak, akik palackonként próbálják elhordani Szardíniát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ezer euró, ~300 ezer forint pénzbírságra büntettek négy turistát az elmúlt hetekben Szardínián a hatóságok. Mind a négy turista a sziget fővárosa, Cagliari repterén bukott le azzal, hogy csomagjába rejtve homokot, kagylókat és kavicsokat próbált kicsempészni.

Egy augusztus 1. óta hatályos törvény alapján ugyanis tilos a szigetről homokot, kagylókat vagy kavicsot hazavinni. Első hallásra ez extrémnek tűnhet, de a hivatalos statisztikák szerint csak 2015 három nyári hónapjában, csak a cagliari reptéren öt tonna (5000 kiló!) homokot foglaltak le turistáktól. A sziget leghíresebb strandját, a budelli rózsaszín partot pedig már 1994-ben el kellett zárni a turisták elől, mielőtt elhordták volna az utolsó rózsaszín homokszemcsét is.

"Egy kis üvegcse homok nem tűnik soknak, de ha a turisták milliói mind csak egy kis üvegnyi homokot vinnének magukkal, évente több tonna tűnne el" - mondta a BBC-nek a helyi csőszszolgálat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.