Nem terrorista, csak részeg volt a gázpalackokkal teli spanyol kisteherautó Rotterdamban elfogott sofőrje

2017 augusztus 24., csütörtök 10:06
93

Semmi köze nem volt a szerda esti rotterdami terrorfenyegetéshez a gázpalackokkal megpakolt, spanyol rendszámú furgonnak, derült ki csütörtök délelőttre. A rotterdami rendőrség tájékoztatása szerint a furgon őrizetbe vett sofőrje ittasnak ugyan ittas volt, de terrorista nem. Valójában műszerész, és a furgonjában talált gázpalackok a munkájához kellettek.

A rotterdami rendőrség szerda este az utolsó pillanatban elhalasztatta az amerikai Allah-Las zenekar koncertjét, mert a spanyol hatóságoktól kapott füles alapján terrortámadásra számítottak. A füles akár még igaznak is bizonyulhat. Bár a spanyol rendszámú furgonról és sofőrjéről kiderült, hogy nem volt közük a fenyegetéshez, csütörtök hajnalban a közeli Brabant tartományban őrizetbe vettek egy 22 éves gyanúsítottat, akinek lehetett köze a dologhoz.

A férfit hajnali kettőkor fogták el egy rendőrségi rajtaütés során. Több részletet erről egyelőre nem közöltek a hatóságok. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt