A Honvédség és a rendőrség egy-egy beosztottját ítélték el eddig, mert migránsokat bántalmazott

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint 2015. szeptember 1. és 2017. augusztus 21. között összesen 56 feljelentés érkezett a határ mentén, migránsokkal szemben elkövetett rendőri és katonai túlkapások miatt. A feljelentéseket

  • 17 esetben magánszemély,
  • 14 alkalommal rendőri szerv,
  • 1 alkalommal a Magyar Honvédség,
  • 1 esetben az Európa Tanács Kínzás Ellenes Bizottsága,
  • 11 esetben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága,
  • 3 alkalommal valamelyik ügyészség és
  • 9 esetben az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet tette.

Az ügyészség 50 esetben rendelt el nyomozást, 3 feljelentést elutasított, hármat pedig illetékesség hiányában más szervezethez helyezett át. Az ötven esetből kettőben került sor vádemelésre, a bíróság pedig mindkét esetben pénzbüntetést szabott ki az elkövetőre.

130 ezer forintot kell fizetnie annak a rendőrnek, aki a kiskunhalasi őrzött szálláson vegyi eszközzel, közvetlen közelről arcon fújt egy bevándorlót, aki a bírósági iratok szerint folyamatosan szidalmazta a rendőrt, majd fenyegette őt és társait, valamint agresszívan viselkedett. Igaz, egy kerítés választotta el a rendőröktől.

A másik esetben a Magyar Honvédség feljelentése miatt egy szerződéses szakaszvezetőnek kell 300 ezer forintot fizetnie, mert a jobb térdével arcon rúgott egy, a földön ülő embert.

37 ügyben megszüntették a nyomozást, egyben felfüggesztették, 10-ben pedig jelenleg is folyik a nyomozás.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.