Indiai visszapillantó- és lökhárítógyár épül Túrkevén

gazdaság
2017 augusztus 25., 10:53
comments 184

Magyarországi tevékenységének bővítéseként az indiai SMR autóipari vállalat Túrkevén visszapillantótükör- és lökhárítógyárat, a 415 új munkahelyet létrehozó 8 milliárd forint értékű két beruházáshoz a magyar kormány 2,2 milliárd forint támogatást ad - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az SMR-csoport a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 33 országban van jelen, 230 gyára van világszerte, több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat, csoportszintű éves árbevétele 9,1 milliárd dollárt tesz ki.

Szijjártó az üzem építéséről szóló sajtótájékoztatón.
photo_camera Szijjártó az üzem építéséről szóló sajtótájékoztatón. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szijjártó Péter szerint az SMR-cégcsoport visszapillantó tükör gyártásában világpiac-vezető, ebben a szegmensben világpiaci részesedése 25 százalék.

Az SMR-nek Magyarországon három vállalata van, Túrkevén, Kecskeméten és Győr-Moson-Sopron megyei településeken termel. A világ egyik legnagyobb visszapillantó tükör gyára Mosonszolnokon és Mosonmagyaróváron van, ahol évente 8 millió garnitúrát állítanak elő, a magyarországi gyárakban a vállalat több mint 2300 embernek ad munkát.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a tavalyi magyar autóipari termelés rekordot döntött, 7900 milliárd forint termelési értéket állított elő a szektor. Szerinte az eddigi idei adatok alapján reális, hogy a magyar autóipari termelés értéke meghaladja a 8000 milliárd forintot ebben az évben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.