T. Klára Petrát 2016 áprilisában bekokainozva találták a rendőrök a volán mögött, de nem vették el a jogosítványát

A 26 éves T. Klára Petra 2016 novemberében bódult állapotban, fékezés nélkül halálra gázolt egy 85 éves férfit Budapest XIV. kerületében, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A nőnek azonban korábban 2016 áprilisában is volt már dolga a rendőrökkel, akkor bekokainozva, a volánra borulva találták meg az autójában Újpesten. Elmondta, hogy vezetés közben rosszul lett, ezért húzódott le az út mellé.

Ekkor azonban nem vették el a jogosítványát.

Méghozzá azért nem, mert a kokainozás bizonyítására szolgáló szakértői vélemény későn készült el. Ebben az esetben csak azután, hogy T. Klára Petra novemberben szintén bekokainozva elgázolta az idős férfit Zuglóban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint az áprilisi eset után nem volt lehetőség bevonni T. Klára Petra jogosítványát, ugyanis a kábítószer hatása alatt történt járművezetés bizonyítása – az ittas vezetéssel ellentétben – nem lehetséges a helyszínen, hanem hosszadalmas szakértői, laboratóriumi vizsgálatot igényel.

A Magyar Nemzet szerint az ilyen szakvélemények átlagosan 56 nap alatt készülnek el, ebben az ügyben azonban még a szokásosnál is tovább húzódott a dolog.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a szakértői kar ugyan tényleg súlyos létszámhiánnyal küzd (az országban 8 aktív igazságügyi toxikológus szakértő, 4 szakértőjelölt és 15 aktív technikus vesz részt szakértői vélemények készítésében), de az, hogy ilyen sokáig húzódjon egy szakvélemény elkészítése, még így is furcsa. (Magyar Nemzet)