T. Klára Petrát 2016 áprilisában bekokainozva találták a rendőrök a volán mögött, de nem vették el a jogosítványát

A 26 éves T. Klára Petra 2016 novemberében bódult állapotban, fékezés nélkül halálra gázolt egy 85 éves férfit Budapest XIV. kerületében, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A nőnek azonban korábban 2016 áprilisában is volt már dolga a rendőrökkel, akkor bekokainozva, a volánra borulva találták meg az autójában Újpesten. Elmondta, hogy vezetés közben rosszul lett, ezért húzódott le az út mellé.

Ekkor azonban nem vették el a jogosítványát.

Méghozzá azért nem, mert a kokainozás bizonyítására szolgáló szakértői vélemény későn készült el. Ebben az esetben csak azután, hogy T. Klára Petra novemberben szintén bekokainozva elgázolta az idős férfit Zuglóban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint az áprilisi eset után nem volt lehetőség bevonni T. Klára Petra jogosítványát, ugyanis a kábítószer hatása alatt történt járművezetés bizonyítása – az ittas vezetéssel ellentétben – nem lehetséges a helyszínen, hanem hosszadalmas szakértői, laboratóriumi vizsgálatot igényel.

A Magyar Nemzet szerint az ilyen szakvélemények átlagosan 56 nap alatt készülnek el, ebben az ügyben azonban még a szokásosnál is tovább húzódott a dolog.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a szakértői kar ugyan tényleg súlyos létszámhiánnyal küzd (az országban 8 aktív igazságügyi toxikológus szakértő, 4 szakértőjelölt és 15 aktív technikus vesz részt szakértői vélemények készítésében), de az, hogy ilyen sokáig húzódjon egy szakvélemény elkészítése, még így is furcsa. (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.