Tavaly 1,16 milliárd forintnyi lottónyereményt hagytak ott a Szerencsejáték Zrt.-nél

A Világgazdaság azt írja, hogy a fel nem vett nyeremények összege évről évre milliárdos tétel a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint:

  1. 2014: 1,47 milliárd forint
  2. 2015: 1,9 milliárd forint
  3. 2016: 1,16 milliárd forint

Az ötöslottónál néhány éve 430 millió forintért nem jelentkezett egy nyertes, a hatoslottón pedig 2000-ben a 214 millió forintos főnyereményét nem vette fel egy játékos.

120. sz. Lottózó, Békéscsaba

Az állami lottócégnél külön szabályozás vonatkozik ezekre az esetekre: ha nem jelentkeznek a nyereményért, akkor az át nem vett összegek alapjából el kell különíteni egy alapot, aminek a nyeremények céljára történő felhasználását az állami adóhatóságnak külön be kell jelenteni. Ez fedezheti a különsorsolások nyereményeit, legyen az tárgy-, pénznyeremény vagy a számhúzók nyereménye, illetve kiegészíthetik vele az egyes játékok nyereményalapját.

Továbbra is nagy bevételi forrás az állami játékszervező életében az ötös- és a hatoslottó meg a többi számsorsjáték: tavaly 138 milliárd forintos forgalom származott ebből a kategóriából, ami több mint harmadát adja az év teljes, 385 milliárdos bevételének. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.